2016-11-03 | Live/Lien reviews, News, Reviews

Great reviews of YOU in Norwegian press

Live & Lien’s new album YOU (Ozella Music) was released in Norway this autumn. It has received overwhelming reviews so far! here are some excerpts and links (in Norwegian). We’re really looking forward to the international release in February 2017!

“Årets beste!”
“Live Maria Roggen og Helge Liens nye duo-album «You», er det beste i meir enn ein klasse.”
“Om ein kan snakke om to sjeler og ein tanke, er det om denne makelause duoen, som har lagt lista for årets album høgt.”
Dagsavisen 01.10.2016, Roald Helgheim

“Suverent fra LiveLien”
“(…) den henvendelseskraften som oppstår der Roggen og Lien kontinuerlig tilpasser seg hverandre i sin felles, både godt forberedte og intuitive tilstedeværelse i musiseringen, er ikke vanlig. Vil du oppdage hvor uvanlig, så prøv en «omvendt» lytting – følg den som ikke har melodiførerrollen. Den lytteopplevelsen forteller svært mye om hvordan det enestående helhetsinntrykket skapes og formidles på dette suverent gjennomførte albumet, og ikke minst frister den til gjentakelse, ikke bare med tanke på «You».”
Jazz i Norge, 28.10.2016, Terje Mosnes

“Nokre av låtane har opphavspersonen sett eit skikkeleg personleg stempel på. Live & Lien, som dei kallar seg, har såleis ikkje gjort det lett for seg. Det kan best illustrerast med tolkinga deira av Trond Graffs «Just A Little Teardrop». Denne Pussycats-hiten frå 1966 er ein rask og passe framoverlent poplåt som langt frå under- strekar temaet i teksten. Det gjer Live & Lien til gagns. Med ei påteken likesæle og eit fragmentarisk ostinat slentrar dei seg gjennom låten og gjer han nett så sår som teksten skulle tilseia.”
Dag og Tid 21.10.2016, Lars Mossefinn

“Om vi kan kalle «You» et album med coverlåter, så er det i tilfelle noe av det beste jeg har hørt av dette slaget. «You» er blitt ei nordisk sangbok mange vil kunne ha stor glede av.”
itromso.no, 21.10.2016, Helge Matland

“Live Maria Roggen og Helge Lien lager jazz­ perler av halvgamle, nordiske sangskatter.”
“At Bjørks eksplosive ballade «Scatterheart» fra 2000 passer godt til Roggens store kapasitet, er kanskje ingen overraskelse. Men Live og Lien formidler den samme intensiteten, dramaet og islandske styrken uten på noen vis kopiere originalen.”
Dagens Næringsliv, 15.10.2016, Per A. Risnes jr.